Communicatie leidt soms tot uitglijden naar communicatiemissers. Hoor of lees je iets, waardoor je haren naar bergen reizen of je wenkbrouwen beginnen te fronzen.

‘De media is niet verantwoordelijk voor de commotie die de primeur heeft veroorzaakt,’ zei een journalist in een radiofora.
‘De media’s maken er een potje van,’ hoorde ik iemand bij een andere gelegenheden op dezelfde radiozender zeggen.
Als ik de reclame van de drogisterijketen goed heb verstaan dan waren de ‘navelmesjes’ in de aanbieding.
Je hebt ook navelmeisjes die, net als tulpen, een voorbode zijn van de lente door hun meisjesnavel en om streken te laten zien.
Navulmesjes zijn mesjes die je opnieuw kunt vullen met …, ja-wist-ik-het-maar.
In de krant las ik dat drie bestuurders waren aangehouden, omdat ze te veel hadden gedronken. De redactie verzuimde te vermelden van welke ondernemingen zij bestuurders waren. Lijkt me toch relevante informatie voor aandeelhouders.
Deze week berijdt kok Kees snitzel met ziegeunersaus en…
Ook het watermolentje De Zwaan is weer maalvaardig en zal zich bij voldoende wind van zijn beste kant laten zien. Waar vind ik bij een stil staande molen zijn slechte kant?
Je moet inburgeren en je leert Nederlands. Je komt het woord schietpartij tegen. Dan vraag je je toch af of je alleen aan een schietpartij mag deelnemen als je bent uitgenodigd, net als voor een verjaardagspartij?
In de tijd dat je dit lied nog onbekommerd klassikaal kon zingen, heb ik altijd meegebromd dat Moriaantje uit wandelen ging, de zon scheen op haar bolletje en zij had geen paardesolletje. Natuurlijk vroeg ik me af wat dat was, een paardesolletje maar het kwam niet in je op om dat te vragen. Want juf Brandes, heerseres over de derde klas, hield niet van kinderen, en helemáál niet van kinderen die iets wilden weten.

LEUK ALS U REAGEERT