Een stukje in de krant

Wat is mooier voor een organisatie dan een positief ‘stukje in de krant’? Dagbladen, radio en televisie zijn belangrijke bronnen van informatie. Als die aandacht aan jou besteden dan ervaar je dat als een onderscheiding.
Er is maar één manier om de krant te halen: je moet nieuws hebben, want dat is het bestaansrecht van media.
Nieuws is een betrekkelijk begrip. Wat een ondernemer nieuws vindt, kan een redacteur beoordelen als verkapte reclame.
Wat niet interessant is voor een landelijke dagblad kan wel nieuws zijn voor de regionale media in de regio waar u gevestigd bent. Uw bedrijf is belangrijk voor de regionale economie en werkgelegenheid.
Voor de vakpers of branchebladen gelden weer heel andere criteria voor het beoordelen van de nieuwswaarde van informatie.
Met mijn journalistieke ervaring kan ik u helpen bij het beoordelen van uw bedrijfsvoering op nieuwswaardige informatie voor de pers. En vertalen in een persbericht dat aansluit op de media die daarin geïnteresseerd zouden kunnen zijn.
De keerzijde van een ‘stukje in de krant’ is dat u de pers niet moet ontlopen als zich negatieve ontwikkelingen voordoen in uw organisatie. Als u daar open en goed voorbereid op reageert kan zelfs slecht nieuws een positief effect hebben. Ik kan u daarbij van dienst zijn

En verder…

  • content voor de publieksversie van een jaarverslag van een regionale gezondheidsorganisatie. Verslagtekst en interviews
  • content voor het jaarverslag van een overheidinstelling die toezicht houdt op certificering. Verslagtekst en interviews
  • begeleiding organisatie van blinden en slechtzienden bij de organisatie van een jubileumsymposium over toegankelijkheid van culturele instellingen (goodwill)
  • interim communicatie-adviseur voor een concerndienst van een politie-organisatie op het gebied van ICT
  • interim hoofdredacteur van studendentenblad van een Amsterdamse hogeschool
  • interim hoofdredacteur van een veertiendaagse krant voor coöperatieleden en klanten van een bloemenveiling
  • het publieksvriendelijk herschrijven van brieven over erfpacht van een gemeente
  • journalistieke verslagen voor deelnemers aan symposia, congressen en ronde-tafel-bijeenkomsten

LEUK ALS U REAGEERT