Dankzij een upgrade die mij is ontgaan, zijn opinieleiders kennelijk influencers geworden. Dat zal wel een gevolg zijn van het feit dat influence marketing – als ik deze beroepsgroep mag geloven – volwassen aan het worden is. Als ik 425 euro neertel, kom ik daarvan het fijne aan de weet (fine tuning van mijn vakkennis?) tijdens het Influencer Marketing Event. Een dagje uit op de kosten van de baas noem je een event om de spicy prijs beter te kunnen verteren.

Here to stay?
Keynote sprekers leggen mij uit waarom influencers en sport niet samengaan en ik krijg tips voor werken met influencers in de gamewerld. He, geen eens world? Een tweet maakt mij lekker: influence marketing, een trend of is het here to stay? In ieder geval is livestream een trend binnen influence marketing, maar – vraag ik me dan af – wat is de belangrijkste trend buiten influence marketing? Of is dat dead end street? Is de toename van morbide obesitas geen overtuigend bewijs van de invloed van marketing, met of zonder toevoeging van influence?
In de gauwigheid pik ik mee dat celebrities belangrijke influencers zijn die al heel lang producten en merken aanprijzen. Ja, want ik weet nog dat de Nederlandse toneelwereld wilde dat we massaal Caballero gingen roken. En later maar klagen over het gehoest in de zaal.
Zal in een opwelling van ironie besloten zijn om dit event in de Fabrique in Utrecht te houden? Voor dat idee: chapeau!

LEUK ALS U REAGEERT