Je weet het, George, ik ben allergisch voor lege kelkjes. Nou ik je toch spreek, kerel, jij hebt natuurlijk contact met een hoop mensen. Ken jij toevallig die wethouder, ene Dennis Straat? Jammer, want ik vind hem een gave gozer. Hij bevestigt wat ik altijd adviseer aan organisaties die willen groeien: zet een klein mannetje of vrouwtje aan de top. Omdat die zoveel moeten inhalen, gaat er van hen een enorme drive uit.
Het idee van Straat om Zaanstad te laten indalen in Amsterdam Noord is enorm inspirerend. Ik kreeg meteen een stroom aan ideetjes om de nieuwe stad te promoten. Laat de bewoners ervaren hoe leuk dat plan is. Laat iedereen gratis de inburgeringscursus Amsterdams volgen. Het motto geef ik cadeau: Jordaans op z’n Zaans. Draagvlak  voor Straot is gegarandeerd.

Unieke plek voor outletcenter
Amsterdam heeft de Kalverstraat als trekpleister. Favoriet in Monopoly. Maar wat dacht je van onze Kalverpolder? Een unieke plek voor een outletcenter. Voor Sjoerd Soeters is het een koud kunstje om er een authentiek Zaans shopping event van te maken. Voilà, de package deal met de Zaanse Schans ligt voor het oprapen .Ze moeten alleen De Huisman, De Schoolmeester en De Bonte Hen hoognodig gender neutraal maken  Parijs is al beroemd door één Moulin Rouge. Wij hebben maar even vijftien Moulins Verts. Het red light district kan z ’n lichtjes wel uit doen.
Vandaar is het maar een kippeneindje varen naar de Zaan Boulevard in Wormerveer. De enige woonboulevard in Nederland waar geen meubel te koop is. Dat moet je toch met eigen ogen zien?
Voor Krommenie is dat een prachtkans om de Noorder- en de Zuiderhoofdstraat om te dopen in Zaan weg. Zonder de Zaan tel je niet meer mee. Dus maak je daar een bezienswaardige achterbuurt van. Er staan al zoveel oude panden dat het geen enkele moeite kost om dat te realiseren. Je laat zien hoe de mensen rond kunnen komen van een paar Dokaatje. In Dickensstijl natuurlijk, want dat levert poen op, zoals ze in Amsterdam zeggen.
Nee, George, niet bijschenken alsjeblieft. Ik moet nog een mailtje naar Dennis Straat sturen.’

LEUK ALS U REAGEERT