‘Hebben jullie het ook gelezen? Het wokken is bezig met een opleving, met name in het hogere segment van de markt. Dat is toch een interessante trend die een aanhaakmomentum moet bieden voor een aantal van onze klanten? Wie roept er wat … Niet allemaal tegelijk zo gretig willen bewijzen dat wij een creatief en baanbrekend bureau zijn …’
‘Misschien iets voor onze aannemer. Als wokken een trend is dan zal ook de brandschade in de particuliere keukens toenemen. Toch? Ik denk aan iets in de geest van de haute cuisine van het renoveren en verbouwen… Met een keukenwok in plaats van een keukenblok… Of zoiets.’
‘Wokken moet je niet associëren met de hogere kookkunst. Het is gewoon bakken in een atypisch pannetje. Het is de keuken van beide benen op de grond: These boots are made for wokking.’
‘We hebben geen schoenenzaken als klant. Wat schieten we hiermee op?’
‘Zie je dat dan niet? Het is een concept om de schoenenwereld te verbazen met onze creatieve denkkracht. Het leidt tot niks, maar we maken wel een verpletterende indruk.’
‘Ik zie alleen dat we declarabele tijd aan het verspillen zijn met geintjes.’
‘Jij daagt ons uit voor een brainstorm. Tachtig procent is onzin, maar uiteindelijk kom je met een idee dat tot die magische twintig procent behoort.’
‘Vind je het erg dat ik mijn schouders ophaal?’
Het wokgebeuren personifiëren
‘Als we het wok-gebeuren nou eens personifiëren? Ik zeg maar wat: we introduceren Kokkie Wokkie. We bouwen een website om hem heen. We bewijzen de kracht van story telling. Want Kokkie Wokkie ontdekt en beleeft van alles in de keuken van WokkieWokkie…’
‘Kakkerlakken…’
‘Ja, heel goed. We verzinnen een recept om kakkerlakken te wokken. Ik bedoel, als we sprinkhanen vreten… Of hij wokt per ongeluk boerenkool en hij betreedt een paradijs voor de smaakpapillen…’
‘… of hij jaapt het topje van zijn wijsvinger…’
‘Nee, stil … ik heb het verhaal … op een dag komt er een kokmeeuw naar WokkieWokkie, omdat hij dol is op afval. Die meeuw doet zijn beklag over de kwaliteit van de voedselresten en dan blijkt het beest een culinaire goeroe in de sushileer te zijn … Moet ik het uitleggen van meeuwen en vis? … Daar heb je een inhaakmomentum voor onze visboer…. Dankzij de Kokmeeuw wordt Kokkie Wokkie groot met de Sushi Wok … een beetje een kloon van Suzi Wan, die rijst kookte in een splitrok…. Geen mokkel maar een wokkel… Als we nog een kwartiertje doorgaan, hebben we zo het scenario voor een tekenfilm…’
‘Doen we nog even snel de rondvraag?’
‘Graag, want ik heb ergens gelezen dat er een groeiende vraag is naar gezellige doodskisten…’