Jeetje, Jordan, wat bedenk jij moeilijke vragen. Sinds we hebben verteld dat Jimmy (onze hoogbejaarde kat) is overleden, wil jij weten hoe de kattenhemel er uit ziet. Het antwoord is heel simpel: dat weet niemand. Want in kattenhemel mogen alleen maar katten komen. Zij hebben het daar zo naar hun zin dat ze nooit van hun leven terug willen. In die hemel mogen kattenen alles doen wat ze leuk vinden. We kunnen wel bedenken hoe de hemel van Jimmy is, want wij weten wat hij allemaal leuk vond.

In kattenhemel is een hele grote berg biologisch verantwoorde kipfilet die nooit op raakt. Dat was Jimmy’s  lievelingskostje. Er staan een paar honderd schemerlampen met snoeren die hij mag kapot bijten. Toen hij nog jong was en niet goed wist hoe het hoorde, zette hij zijn tanden graag in de snoeren van de schemerlampen, televisie, cd-speler, telefoon. Wij hebben nooit goed begrepen wat daar nou lekker aan was.
De kattenhemel is één grote tuin met pas geplante plantjes. Als Joke nieuwe plantjes in de tuin had gezet, ging Jimmy daar meteen naar toe om een kuiltje te graven en te poepen. Er zal ook wel een grote struik lavendel staan, want daarin verstopte Jimmy zich het liefste. Daardoor zal hij in de hemel wel een luchtje van goedkope aftershave verspreiden.
De kattenhemel staat ook vol met de allerduurste meubelen. Dikke bankstellen met alleen maar witte bekleding, lekkere leren stoelen, tafels met harde tafelpoten. Katten vinden het heerlijk om met vieze poten en natte lijven op banken en stoelen te liggen en zoveel mogelijk haren achter te laten. Hun nagels scherpen ze het liefste aan tafelpoten. Als Jimmy tevreden was dan liet hij dat merken door zijn nagels in een trui of shirt te zetten.

Het allerleukste van de kattenhemel
Het allerleukste van de kattenhemel zijn… Je raadt het nooit. De honden.
Honden die hun hele leven lief en gehoorzaam zijn geweest, komen natuurlijk in de hondenhemel. Maar honden die niet zo aardig zijn geweest, veel kinderen hebben gebeten, ’s ochtends vroeg blafconcerten gaven en fietsers achterna hebben gezeten, die gaan naar de kattenhemel. En daar worden ze de hele dag gepest en achtervolgd door de katten. In de kattenhemel zijn de katten de baas en bovendien veel en veel sterker en gevaarlijker dan honden. Eindelijk mogen zij wraak nemen.
Dat is niks voor Jimmy. Hij vond het veel te inspannend om zich druk te maken over honden. Hij besteedde de tijd liever aan slapen. En daar heb je alle tijd voor in de kattenhemel.
Als je nu nog vragen hebt over de kattenhemel, Jordan, hoor ik dat wel.

Je opa

LEUK ALS U REAGEERT