‘Heb jij het ook gelezen, George? Senioren maken steeds meer gebruik van social media. Ik zag het meteen voor me: Facebook met rimpels en plukken haar op plekken waar dat niet hoort. En dat twittervogeltje hijgend en moeizaam fladderend op een tak. Geef me maar een ouwe klare, George. Dat past wel bij de onderhavige doelgroep.
Ik moest denken aan al die senioren die de e-bike hebben ontdekt en een opwaartse beweging in de ongevallencijfers hebben veroorzaakt. Het ongeluk is echt niet mijn schuld, agent. Die mevrouw begon al over te steken voordat ik de rem had gevonden…  Als ik mijn bril niet kan vinden, staat-ie meestal op mijn neus., agent. Dus toen ik mijn helm nergens zag liggen, ben ik ervan uit gegaan dat…
Ik ben natuurlijk de laatste die senioren een eigentijdse mogelijkheid tot communiceren wil ontzeggen. Over oudjes gesproken, doe mij er nog maar eentje, George… Maar denk jij niet dat eenzaamheid en onwetendheid te verkiezen is boven deelgenoot worden in de belevenissen van mensen die uit pure verveling gebruik maken van Twitter en Facebook? Verlang jij naar inzicht in wat ze allemaal niet beleven?

Aardverschuiving in seniorenzorg
Je weet dat ik als rustend pie ar adviseur nog steeds gewend ben om vooruit te kijken. En ik voorzie een fundamentele aardverschuiving in de wereld van de seniorenzorg. Want al die oudjes nemen straks hun gsm’etje mee naar het verzorgingshuis. Ik geef je te raden wat er dan gebeurt, George. Zal ik het maar zeggen? Alle ergernissen die binnenshuis bleven, stromen opeens digitaal naar buiten als een overlopende dakgoot. Dat wordt brokken maken met de reputatie van de zorg.
Vandaag hutspot. Kan de kok niet wat anders bedenken dan stamppot? Morgen zeker stamppot van alle restjes stamppot… Mevrouw Snip stond weer bij de brievenbus en vroeg aan iedereen of de bus soms vertraging had… Meneer Drommel stond in zijn blootje in de lift te douchen. Of ik de handdoek wilde aangeven… Wat moet ik doen met een buurman die naar de Formule 1 races kijkt zonder gehoorapparaat?…  Mevrouw Toonen is een aardig mens, maar die smerige gewoonte om al haar eten te prakken…  Mijn zuster heeft weer mijn lievelingspop ingepikt voor de bingo…De enige die het bij ons naar hun zin hebben en van de vloer kunnen eten, zijn de muizen….
Zeg, George, ben ik nou in de war? Weet je zeker dat ik ouwe klare heb besteld? Je weet toch dat ik die rommel nooit drink…’

1 reactie

 • Stef

  Als je gewoon geen wifi in het verzorgingshuis heb, dan krijg je de door jou geschetste problemen niet.
  En zo als gewoonlijk maakt het overdrijven de werkelijkheid een stuk leuker om naar te kijken.
  Als je de werkelijkheid wil zien (bv om te persifleren) wil ik best een rondleiding organiseren.
  Kunnen we gelijk nog eens over vroeger praten.

  Beantwoorden

LEUK ALS U REAGEERT