‘Zo makkelijk is het om Ikea en al die andere woonboulevardiers te overtreffen in klantvriendelijkheid en service.’ Dacht de Tekstschrijver toen goede kennissen vertelden dat zij hun nieuwe banken, stoel en vloerkleed in het oosten van Nederland hadden gekocht. Zij hadden bij toeval een ervaring opgedaan met een meubelzaak waar ze niet over uitgepraat raakten. Waar ze klanten meteen op een vriendelijke manier zien staan en niet aan hun lot over laten, omdat ze nog niet klaar zijn met het checken van de mails, WhatsApps en andere netwerken.

“We waren een fietstochtje aan het maken toen we die meubelzaak zagen. Henk zei nog, laten we naar binnen gaan dan kunnen we misschien even uitrusten op een lekkere bank. Toen we tegen die man in de showroom zeiden dat we zo maar even kwamen kijken en totaal niet wisten wat we wilden, bood hij meteen een kopje koffie met wat lekkers aan. Dan kon hij wat beter kennis met ons maken en een idee krijgen van onze smaak. Voor we het wisten zaten we over de inrichting van ons huis te praten en schetsjes te maken van de indeling en konden we in ieder geval aangeven wat we niet meer wilden. Toen hij zich voorstelde, bleek hij dezelfde naam te hebben als de winkel. We werden geholpen door de baas.

We gaan eerst wat eten
Na het tweede kopje koffie nam hij ons gericht mee de toonzaal in. Ik zag een stoel en was meteen verkocht. ‘Nu weet ik ongeveer wat mevrouw voor smaak heeft. U valt op heldere, sprekende kleuren.’ Weet je wat Henk toen zei? Een dure smaak. Alles wat hij ons heeft laten zien dat hadden we hier zo kunnen neerzetten. Kiezen was nog niet aan de orde, zei de baas. We gaan eerst wat eten. Stond er een schaal met lekkere broodjes voor ons klaar.

‘s Middags hebben we deze banken gekozen, de groene stoel en dit kleed. We hoefden niet eens een aanbetaling te doen. Wij vertrouwen onze klanten, zei de man. Waar maak je dat tegenwoordig nog mee? Vertrouwen! Toen we de bestelling later wijzigden, omdat bij nader inzien twee tweezitsbanken beter pasten, was dat geen enkel probleem. Nee, want tegen meubels aankijken die je ergeren, is geen reclame voor onze zaak. Weet je wat zo mooi was? Een week voor de levering kregen we een telefoontje zodat we de oude meubelen een dag van tevoren konden laten weghalen en niet in huis hoefden op te slaan. Om acht uur ’s ochtends reden ze al voor, zoals was afgesproken. De jongens waren al om half zes uit Ommen vertrokken.”
“Ze vertelden dat ze hierna nog naar Oostknollendam moesten, Haarlem, Leiden en…”
“En Scheveningen. Een winkel in Ommen waar ze uit heel Nederland komen om meubels uit te zoeken…”

LEUK ALS U REAGEERT