Het fenomeen burencommunicatie gaat uit van de veronderstelling dat overlast geen overlast geeft als je weet wat je aan overlast te wachten staat. Een briefje moet wonderen doen.

Ik geef morgen een feest voor me verjaardag.
want ik word 16.
Ik draai van 19.00 uur tot 24.00 uur muziek sorry dan voor de overlast ik zet dan om 24.00 de muziek uit.

Hallo luitjes,
Wij zijn jullie nieuwe buren. Wij weiden ons nieuwe stekje zaterdag in met een housewarming voor familie, vrienden en bekenden. We warmen alles gezellig. op, want we houden een barbecue. We beginnen om 16.00 uur – niet meteen met eten – en we gaan door tot… tot alles op is. Excuses voor het feestgedruis.

Waarmee bedoeld werd dat de buurt anderhalve dag rook als een Oost-Duits dorp waar volop bruinkoolbriketten worden gestookt.

Hoi,
Ik heb muziekles en me leraar zegt dat ik bij gebrek aan talent elke dag minstes een uur moet oefenen om verder te komen. Om dat me toekomst in de muziek legt, ga ik doen wat hij zegt. Zodat jullie nu weten dat ik muziek ga maken die ik nog moet leren. Dat begrijpen jullie toch wel? Bedankt. Oh ja, ik zit op drummen.

LEUK ALS U REAGEERT